Lucrători de poliție din cadrul Serviciului Rutier Maramureș și al Biroului Siguranța Școlară s-au aflat, ieri, între elevii din cadrul mai multor unități de învățământ din Vișeu de Sus și Vișeu de Jos, unde au desfășurat activități preventive.

Elevii au aflat de la polițiști noțiuni generale despre principalele reguli de circulație, punându-se accent pe obligațiile în cazul participării la traficul rutier, indiferent că avem calitate de pieton sau conducător al unui vehicul.

De asemenea, s-a discutat și despre răspunderea contravențională și penală, elevii aflând care este vârsta de la care răspund în fața legii pentru comiterea unor fapte, și s-a insistat pe acele abateri comise în calitate de participanți la trafic sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise.

Spre sfârșitul activității, elevii au avut ocazia să vadă mai multe mașini din dotarea poliției, respectiv laboratorul rutier, o autospecială dotată cu aparat video-radar și o altă autospecială folosită la activitățile de patrulare.

Astfel de activități având ca tematică educația rutieră și creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ vor continua pe tot parcursul anului școlar.

Sursă informații și foto: IPJ Maramureș

CITEȘTE ȘI: Recomandări de la jandarmi de Sărbătoarea Castanelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.