Poliția Română implementează din această lună proiectul ”Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”. Scopul proiectului este ca România să devină o țară mai sigură din punct de vedere al traficului rutier.

”Proiectul, care se desfășoară pe parcursul a 36 de luni (1 iulie 2020 – 30 iunie 2023), are ca obiectiv general creșterea gradului de siguranță rutieră prin modelarea comportamentului cetățenilor și responsabilizarea lor, în calitate de utilizatori ai drumului, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte”, informează Poliția Română.

Bugetul proiectului este de 31.405.057,97 lei (din care 20.063.345,59 lei – valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată,3.540.590,41 lei – valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată și 7.801.121,97 lei – valoarea neeligibilă inclusiv TVA).

”Scopul proiectului este ca România să devină o țară mai sigură din punct de vedere al traficului rutier pentru cetățenii ei, pentru investitori și turiști, pentru toți cei care o tranzitează. Prin reducerea numărului deceselor și al rănirilor grave rezultate din accidente rutiere, cât mai aproape de zero, ne putem înscrie în graficul comun stabilit de statele membre UE”, se precizează în comunicatul Poliției Române.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătățirea nivelului de cunoaștere și respectare a normelor rutiere, precum și conștientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulație. ”Vor fi organizate 6 campanii naționale de informare și peste 100 de activități preventiv-educative. În campaniile de educație rutieră, desfășurate la nivel național și local, vor fi folosite 45 de laboratoare mobile de educație rutieră și o caravană educațională, ce vor fi achiziționate în cadrul proiectului”, informează aceeași sursă.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, și Inspectoratul General al Poliției Române, în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operational Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat în 23 iunie 2020 Contractul de Finanțare nr. 69 pentru proiectul ”Educație Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

Sursă informații și foto: Poliția Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.