În perioada 15-27 iunie, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», organizează concursul ”Iele, Sânziene”. Prin intermediul canalelor de comunicare online se prezintă o colecție de tablouri cu motive populare românești, iar cei care vor să participe la concurs trebuie să îmbrace portul tradițional, după care să reconstituie cât mai fidel imaginile surprinse în tablouri. Fotografiile realizate astfel vor fi publicate online sau trimise prin e-mail, pentru a fi jurizate de echipa muzeului la finalul evenimentului.

Regulamentul concursului este următorul:

  • Alege un tablou cu motive etnografice românești din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Găsești imaginile cu lucrări pe blogul muzeului (muzeuldeartabaiamare.wordpress.com), pe pagina de Facebook (@muzartcabm) și în contul de Instagram (@muzartbm) al muzeului;
  • Trimite o fotografie cu tine, semănând cât mai bine cu unul dintre personajele din tablou. Folosește adresa de e-mail muzartbm@yahoo.com sau public-o pe Facebook sau Instagram, utilizând hashtagul #IeleSanziene. Nu uita să menționezi titlul și autorul picturii, numele tău și asigură-te că se poate vizualiza fotografia (audiența e setată în mod „public”);
  • Toate fotografiile primite până în 26 iunie, la miezul nopții, vor intra în etapa de jurizare. Acestea vor fi evaluate de o echipă formată din specialiștii Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», urmărind următoarele criterii: asemănare cu originalul, inventivitate și prezentare artistică.

Fotografiile clasate pe primele trei locuri vor fi premiate și vor fi afișate pe canalele de comunicare online ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Sursa: Consiliul Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.