Peste 800 de copii au participat la ediția 2022 a programului educațional ”Muzeul Viu” derulat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
În acest an, programul educațional ”Muzeul Viu” s-a derulat în perioada 28 februarie – 31 mai. De la atelier de caligrafie la ucenicul croitor, de la un laborator de minuni arheologice la o călătorie în lumea monedelor. Că a fost vorba despre sigilii și simboluri medievale sau despre podoabe și accesorii de-a lungul timpului. Temele și activitățile propuse au fost din cele mai diverse.
”Copiii au putut să atingă protejat obiecte patrimoniale din temele menționate. Partea teoretică a fost urmată de ateliere. În cadrul cărora s-au confecționat diverse lucruri manual din hârtie, lemn și alte materiale. Lucrările au avut legătură cu tema învățată anterior și au rămas în posesia copiilor. Preșcolarii și școlarii s-au bucurat la finalul activităților de jocuri și jucării puse la dispoziția lor”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.
La proiectele din cadrul programului „Muzeul Viu” au participat 817 copii. De la școli și grădinițe din Baia Mare, Baia Sprie, Cetățele, Recea, Groși și Ariniș.
Mai multe detalii și imagini, aici.
Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș
CITEȘTE ȘI:
Muzeul de Istorie și Arheologie | Povestea fulgilor de… fier