Peste 700.000 de utilizatori s-au înscris în platforma ghișeul.ro, anunță Autoritatea pentru Digitalizarea României. De la începutul anului, peste 207.000 de utilizatori s-au înscris pe ghiseul.ro, cel mai mare număr de la lansarea acestui serviciu, în 2011.

”Totodată, începând cu luna ianuarie a acestui an, prin intermediul platformei s-au făcut 679.587 plăți, în condițiile în care pe tot parcursul anului 2019 a fost realizat un total de 484.824 plăți. În perioada ianuarie – august 2020, numărul total al încasărilor a depășit 317 milioane de lei, dublu față de totalul încasărilor din anul 2019”, informează Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Peste 50 de noi tipuri de plăți au fost adăugate recent, ca urmare a interconectării cu Spațiul Privat Virtual administrat de ANAF și prin adăugarea posibilității de a achita noi servicii publice precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea.

În curând, vor putea fi achitate și contravaloarea pașapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere.

În continuare, Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetățenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19.

Ghișeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României și susținută de APERO – Asociația pentru Plăți Electronice din România.

Sursă informații: Autoritatea pentru Digitalizarea României. Sursă foto: Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.