Peste 7.000 de acțiuni de salvare în 2019 pentru Salvamont

Salvamont a fost solicitat să intervină în 2019 la peste 7.000 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate circa 9.000 de persoane, se arată în raportul de activitate pe anul precedent al Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România și Consiliulului Serviciilor Publice Salvamont.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea celor 42 de structuri județene sau locale Salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România pentru anul 2019.

În perioada de referință, se arată în raport, serviciile publice județene și locale Salvamont au asigurat asistența de salvare montană cu un număr de 400 – 550 de salvamontiști, zilnic, în cele circa 130 de baze și posturi salvamont permanente sau sezoniere, în zonele montane cu afluență turistică mare, pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă și pe traseele turistice alpine.

Structurile Salvamont au fost solicitate să intervină la 7.170 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 8.927 persoane. Dintre aceste acțiuni, 4.436 au avut loc în sezonul de iarnă (3.509 pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 927 în afara domeniilor schiabile), restul de acțiuni înregistrându-se în sezonul de vară.

Echipele Salvamont, singurele structuri care deţin competenţa legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecţiuni medicale, pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112 şi prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.

”Salvamont România, prietenii dumneavoastră de nădejde pe cărările munților, vă îndeamnă la responsabilitate și precauție în derularea activităților montane și vă invită să fiți alături de structurile Salvamont în campania de reducere a numărului accidentelor montane”, se mai arată în raport.

Raportul integral de activitate pentru anul 2019 poate fi studiat aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.