În 3 iunie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 46.900 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 24.600 de mijloace de transport (dintre care 15.000 de automarfare). Pe sensul de intrare au fost circa 23.100 de persoane.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de în jur de 29.700 de persoane şi 15.000 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost cam 13.700 de persoane.  În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 5.166 de persoane (reprezentând peste 37% din numărul celor care au intrat în țară).

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.