În perioada stării de urgență, în secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare s-au născut 364 de copii.

198 băieți și 166 de fete, cu greutate cuprinsă între 1400 și 4960 de grame, s-au născut în secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare în perioada stării de urgență, informează oficialii instituției.

”Totalul nou născuților înregistrați în anul 2020, până la data de 1 iunie, a fost de 974 – mai mare decât cel înregistrat în perioada similară a anului trecut (910). În prima jumătate a anului curent s-au născut 505 băieți și 469 de fete. Cea mai mică greutate la naștere a fost de 600 de grame, în timp ce greutatea cea mai mare a fost de 4960 grame”, menționează reprezentanții Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

Dr. Margareta Pîrvănoiu – medic șef al secției Neonatologie – declară că aici ”totul se trăiește la altă intensitate, te bucură cele mai mărunte lucruri”. Specialiștii își amintesc cu emoție cazul unui nou născut venit pe lume la începutul anului. “Nou născutul a avut vârsta gestațională de doar 30 de săptămâni, o greutate la naștere de 1100 grame și a necesitat manevre de resuscitare încă de la început. Dar, cu întreaga noastră implicare, dragostea familiei și o putere greu de imaginat într-un trup atât de fragil, copilașul a câștigat lupta pentru viață și, la 46 zile de la naștere, a fost externat cu o greutate de 2540 de grame, cu alimentație exclusiv la sân, cu zâmbetul și muțumirea mamei întipărite pe chip, când pășea dincolo de pragul maternității ”, relatează dr. Margareta Pîrvănoiu.

Sursă informații: Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Sursă foto: Pixabay

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.