În perioada 20 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.540.000 de persoane (1.180.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.360.000 pe sensul de intrare în ţară) și 573.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creştere cu aproximativ 14 % faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 941.000 persoane, cele aeroportuare – 734.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu Republica Moldova – 385.000 persoane.

Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost P.T.F. Aeroport ”Henri Coandă” cu un trafic de aproximativ 473.000 persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 361.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 231.000 persoane.

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români se vor întoarce la reşedinţele lor din străinătate, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport la frontiera din vestul țării pe sensul de ieșire din țară. De asemenea, având în vedere că în perioada următoare se celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi, se estimează creşteri ale traficului la frontiera cu Republica Moldova, pe sensul de intrare în ţară, determinate de numărul mare de persoane care vin în scop turistic în România.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor doar la unele dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători într-un timp foarte scurt.

Pe site-ul www.politiadefrontiera.ro este disponibilă aplicaţia Trafic on-line care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Sursă informații: Poliția de Frontieră Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.