Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au trecut duminică, 17 mai, aproximativ 38.500 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.500 de mijloace de transport (din care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost circa 22.500 de persoane. Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost în jur de 16.900 de persoane.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: Nădlac I – 2.862  (din care 1.705 pe jos), Nădlac II – 2.250, Varşand – 494, Borș 462.

Începând de ieri, pentru fluidizarea traficului, în cooperare cu autorităţile de frontieră ungare, a fost redirecţionat traficul prin alte două puncte de trecere de la graniţă, PTF Vărşand – judeţul Arad şi PTF Petea – judeţul Satu Mare.

A fost suplimentat personalul Poliției de Frontieră planificat să desfășoare activităţi la controlul de frontieră, acesta fiind dotat cu terminale mobile pentru efectuarea formalităţilor de frontieră (pentru persoanele care vin pe jos).

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției de Frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.