210 persoane vârstnice din Baia Mare, aflate în risc de excluziune și marginalizare socială, vor beneficia de serviciile oferite în cadrul “Respect pentru bunici” – proiect care se va derula până în 2023.

Obiectivul general al proiectului “Respect pentru bunici” este crearea unui răspuns comunitar integrat și adecvat unui număr de 210 persoane vârstnice din Baia Mare, aflate în risc de excluziune și marginalizare socială, prin dezvoltarea unui complex de servicii structurat pe nevoile sociale identificate, respectiv: servicii sociale în cadrul Centrului de zi, furnizarea hranei calde la domiciliu prin serviciul social “Masa pe roți” și valorificarea experienței de viață a persoanelor vârstnice, prin dezvoltarea Centrului de voluntariat.

Centrul de zi va oferi o paletă de servicii sociale unui număr de 120 de vârstnici: jocuri de societate; lecturarea cărților; vizionarea emisiunilor TV; activități cultural-artistice; sărbătorirea evenimentelor importante prin cântece, poezii și dansuri populare; ateliere ocupaționale; consiliere socială; educație pentru sănătate; gimnastica de întreținere și recuperare fizică; oganizarea de excursii.

“Masa pe roți” va asigura o masă caldă la domiciliu pentru un număr de 50 de vârstnici, cu scopul promovării unui trai decent. Tot în cadrul acestui serviciu, vârstnicii vor beneficia de consiliere socială.

Centrul de voluntariat, format din 40 de persoane vârstnice, își propune promovarea civismului social și cooperarea între generații, prin vizite la domiciliul beneficiarilor și promovarea îmbătrânirii active prin acțiuni în unitățile de învățământ. De asemenea, în cadrul centrului, voluntarii vor desfășura activități de ergoterapie și terapie ocupațională.

Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, va implementa Proiectul “Respect pentru bunici” până în martie 2023. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020 și are o valoare totală de 2.718.048,75 lei, din care finanțare nerambursabilă din Fondul Social European 2.663.687,76 lei.

Sursă informații: Primăria Baia Mare. Sursă foto: Mabel Amber de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.