357 de locuri de muncă au fost disponibile în cadrul bursei pentru absolvenți organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș. Au participat peste 200 de absolvenți.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”.

”Pentru ediția din acest an, AJOFM Maramureș a contactat un număr de peste 150 agenți economici, din care, 21 au răspuns invitației, oferind astfel persoanelor interesate, 357 locuri de muncă”, informează reprezentanții AJOFM Maramureș. Din totalul celor 357 de locuri de muncă oferite de către angajatori, cele mai multe, 328, au fost destinate persoanelor fără studii superioare. 29 au vizat studii superioare.

”La ediția din acest an au participat peste 210 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au vizitat standurile angajatorilor, au dialogat cu angajatorii prezenți și au aplicat pentru un loc de muncă. Astfel angajatorii au selectat 105 persoane în vederea angajării, din care 32 au primit repartiții și urmează să se angajeze”, menționează sursa citată.

Din cei 32 de absolvenți angajați, cinci tineri sunt cu studii superioare și au fost aleși pentru profesiile de director vânzări, administrator, medic veterinar, agent vânzări și inginer sistem în domeniul IT. Celelalte 27 de persoane, fără studii superioare, s-au angajat ca și agent curier, vânzător, agent vânzări, confecționer îmbrăcăminte, lucrător bucătărie, farmacist, manipulant marfă, dezvoltator de sisteme în domeniul TIC, barman, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, muncitor necalificat în agricultură etc.

De asemenea, la eveniment a participat Centrul Militar Judeţean Maramureş, care a oferit consultanță și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră militară.

31.676 de joburi au fost oferite la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți la nivel național, anunță Agentia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). În total, 1.797 agenți economici au răspuns invitației Serviciului Public de Ocupare. ”20.438 persoane au participat la această acțiune. Au fost selectate în vederea încadrării 3.500 persoane”, precizează ANOFM.

Sursă informații: AJOFM Maramureș, ANOFM. Sursă foto: AJOFM Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Se fac înscrieri pentru cei care vor să devină polițiști de frontieră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.