Peste 2.600 de copii au participat în 2019 la ”Muzeul Viu”

La proiectele din cadrul programului ”Muzeul Viu” au participat anul trecut 2.651 de copii, anunță Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Programul educațional ”Muzeul Viu” a inclus în 2019 proiectele: Călători în preistorie și antichitate, Povestea ceasului – atelier: ”Ceas de luat acasă”, Jucăria – atelier: ”Păpușa mea unicat”, Istoria bicicletei – atelier: ”Călătorie în timp…cu bicicleta”, Breasla croitorilor – atelier: ”Ucenicul croitor”.

”S-a prezentat teoretic evoluția ceasului, jucăriei, bicicletei și breslei croitorilor din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre. Copiii au putut să vizioneze fotografii, dar și obiecte patrimoniale din temele menționate, partea teoretică fiind urmată de atelierele în cadrul cărora s-au confecționat diverse lucruri din hârtie, lemn și alte materiale. Lucrările au avut legătură cu tema învățată anterior și au rămas în posesia copiilor”, se menționează în comunicatul muzeului.

Au fost activi în cadrul atelierelor educaționale preșcolari și școlari din Baia Mare, Tăuții de Sus, Baia Sprie, Remetea Chioarului, Sălsig, Bârsău de Sus, Lăpuș. Nu doar maramureșenii au participat la ”Muzeul Viu”, ci și copii din județul Satu Mare.

Echipa programului a fost formată în 2019 din Alina Filip – coordonator, Viorica Mendre, Florentina Creț, Luca Minerva. Echipa programului educațional s-a bucurat de sprijinul managerului muzeului, dr. Viorel Rusu, precum și de suportul financiar și logistic al compartimentelor de specialitate, reprezentate de Virginia Marian și Aurelia Sabou.

Programul ”Muzeul Viu” continuă și în 2020.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.