14.289 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, cele mai multe fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale, anunță Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 14.289 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.139); lucrător comercial (492); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (461); șofer autocamion/mașină de mare tonaj (434); vânzător (349); manipulant mărfuri (338); agent de securitate (290); operator confecționer industrial îmbrăcăminte (284); muncitor necalificat în industria confecțiilor (276); lăcătuș mecanic (276).

Din cele 14.289 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 900 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 3.439 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 4.020 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 5.930 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național este actualizată, în timp real, pe siteul ANOFM și poate fi accesată în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Sursă informații: Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.