Cele mai multe locuri de muncă disponibile la nivel național sunt cele pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/gimnaziale. Cele mai puține îi vizează pe cei cu studii superioare.

12.506 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (941); lucrător comercial (539); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (493); șofer autocamion/mașină de mare tonaj (351); confecționer cablaje auto (302).

Din cele 12.506 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 937 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 2.988 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 3.770 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 4.811 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național este actualizată, în timp real, pe site-ul ANOFM și poate fi accesată în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Sursă informații: Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.