Peste 10.000 de candidaţi s-au înscris la Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) în primele patru zile ale sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2022-2023.

Primele trei poziţii în topul preferinţelor candidaţilor sunt ocupate, după patru zile de înscriere, de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, cu 1511 de dosare depuse pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 1392 de dosare depuse, respectiv Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 1323 de dosare pentru studiile de licenţă la zi. Acestea sunt urmate de Facultatea de Drept, cu 865 de candidaţi, Facultatea de Litere, cu 767 de dosare depuse, și Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 755 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu peste 550 de dosare depuse în primele patru zile de înscriere, urmată de Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.

Candidaţii pentru programele de master oferite de UBB sunt şi ei în plină perioadă de îşscriere, cele mai căutate specializări fiind, în primele patru zile de înscriere, cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (384 de candidaţi), ale Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (365 de dosare depuse) şi ale Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (peste 200 de dosare depuse).

UBB scoate la concurs, pentru anul universitar 2022-2023, un număr de 5.231 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu care vor să se înscrie la facultate, 10.250 de locuri în regim cu taxă şi 2.910 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master, candidaţii au la dispoziţie 3.635 de locuri la buget (din care 238 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic) şi 6.208 de locuri la taxă.

Sursă informații și foto: UBB

CITEȘTE ȘI: Laptopuri pentru studenții cu burse sociale de la UBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.