În perioada 21-28 decembrie, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.551.000 de persoane (896.000 pe sensul de intrare în ţară şi 655.000 pe sensul de ieşire din ţară) şi de aproximativ 357.000 de mijloace de transport (203.000 pe sensul de intrare şi 154.000 pe sensul de ieşire).

Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Ungaria (pe unde au trecut aproximativ 620.000 de persoane), precum și cele aeroportuare (unde au efectuat formalitățile peste 409.000 de persoane).

Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitate au fost P.T.F. Nădlac II (cu aproximativ 237.000 de persoane) și P.T.F. Aeroport ”Henri Coandă” (cu un trafic de aproximativ 261.000 de persoane).

Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, vor fi menținute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În continuare, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Se recomandă:
1. Pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.
2. Consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
3. Având în vedere faptul că, în perioada vacanţei de iarnă, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, se recomandă părinţilor ca – înainte de plecare – să consulte aici condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate. (G.D.)

Sursă informații: politiadefrontiera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.