Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca  se situează din nou printre universităţile de referinţă în clasamentele internaţionale, după cum o arată clasamentul Times Higher Education (THE) 2022, lansat recent pentru patru domenii academice.

Potrivit acestuia, UBB este singura universitate din România prezentă în clasamentul aferent domeniului psihologie, unde ocupă poziţia 401-500 la nivel internaţional. De asemenea, în domeniul ştiinţelor fizice, UBB ocupă prima poziţie în ţară şi poziţia 601-800 la nivel internaţional, în timp ce în domeniul ştiinţelor vieţii România este reprezentată doar de UBB şi Universitatea din Bucureşti, ambele plasate în intervalul 601-800. În domeniul medical, România este reprezentată de trei universităţi cu profil medical, din Cluj, Iaşi şi Târgu Mureş, toate pe poziţia 601+.

Clasamentul britanic THE este unul dintre cele mai prestigioase şi comprehensive clasamente internaţionale ale universităţilor, sistemul de clasificare luând în analiză criterii complexe legate de predare, cercetare, relaţia cu mediul socio-economic şi internaţionalizare.

Sursa: UBB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.