”Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a anunțat azi președintele României, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

O problemă care a trebuit clarificată a fost cea a copiilor care nu pot participa în 15 iunie la Evaluarea Națională. ”Pentru copiii însă care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceștia, deci pentru motive medicale și de carantină, și numai pentru aceștia, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. Deci, repet, Evaluarea Națională se ține cum este planificată. Pentru cei care sunt însă bolnavi, găsiți cu temperatură, cu febră la intrarea în școală, sau izolați cu familia, sau carantinați, se organizează a doua sesiune”, a precizat Klaus Iohannis.

În privința celor care din diferite motive nu pot participa la Bacalaureat, președintele României a informat că ”se va organiza, ca și în alți ani, o a doua sesiune de Bacalaureat, în august, și acești copii vor putea atunci să participe la a doua sesiune de Bacalaureat în august”.

În final, Klaus Iohannis a atras atenția asupra respectării regulilor impuse de autorități pentru a traversa în siguranță această perioadă: ”Dragi români, dragi tineri, dragi elevi, dragi copii: cu toții vom reuși să trecem cu bine peste această perioadă de epidemie dacă respectăm distanțarea, purtăm mască în spațiile închise și avem grijă să ne spălăm pe mâini cât mai des”.

Declarația de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis, este disponibilă aici în varianta integrală.

Sursă informații: Administrația Prezidențială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.