Compania Naţională Poşta Română informează că, în această lună, distribuirea pensiilor se va decala, din cauză că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poştei Române începând cu 7 ianuarie, aşa cum se întâmplă la fiecare început de an.

Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal, după cum informează Compania Naţională Poşta Română, durează aproximativ trei zile. Astfel, pensiile vor fi livrate începând cu 10 ianuarie, într-un interval de 10 zile.

„În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. (…) Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună”, a declarat Horia Grigorescu – director general al Poştei Române.

Sursă informații: posta-romana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.