Un parteneriat pentru dezvoltarea programului ”A doua șansă” s-a stabilit între Ministerul Educației și Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Ministerul Educației va asigura locuri pentru persoanele apte de muncă, dar care nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, în timp ce Ministerul Muncii va oferi consiliere și sprijin pentru ca beneficiarii programului să se poată angaja.

Ministerul Muncii a derulat o campanie națională de verificare a stabilirii și a acordării ajutorului social și pentru identificarea măsurilor de creștere a ocupării de către persoanele apte de muncă. În urma acestei campanii ”a fost identificat un număr de 14.000 persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial – persoane care nu au un loc de muncă și al căror venit este doar cel din ajutorul social”, informează Ministerul Educației.

Pentru a crește șansele de angajare pe piața muncii a acestor persoane este nevoie de îmbunătățirea nivelului de educație, pe de o parte, dar și de existența cadrului de formare pentru a obține o calificare profesională.

În cadrul unei întâlniri de lucru care a avut loc astăzi, ministrul Muncii și cel al Educației au discutat soluțiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piața muncii.

În acest sens, prin programul ”A doua șansă”, Ministerul Educației va asigura locuri pentru persoanele apte de muncă, dar care nu au studiile primare sau gimnaziale finalizate, oriunde există această nevoie. De asemenea, vor fi asigurate locuri și condiții pentru ca aceste persoane să poată obține o calificare profesională care, ulterior, să le permită angajarea pe piața muncii. Ministerul Muncii, prin instituțiile specializate, va oferi consiliere și sprijin pentru ca beneficiarii programului ”A doua șansă” să se poată angaja pe piața muncii cât mai repede posibil.

Programul ”A doua şansă” se adresează adolescenţilor, tinerilor, adulţilor, proveniţi din medii sociale diverse şi cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial, informează Ministerul Educației. Programul oferă acestor categorii de persoane posibilitatea continuării şi finalizării învățământului obligatoriu fără a fi nevoite să-şi întrerupă eventualele activităţi profesionale sau familiale în care sunt angrenate.

Mai multe despre programul ”A doua șansă” găsiți aici.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de Eduardo RS de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.