Copiii români din afara granițelor (cu excepția Republicii Moldova), cu vârste între 5 și 18 ani, care frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească se pot înscrie în proiectul ”Cartea de acasă. Tableta cu cărți”.

”Devine necesară utilizarea unor instrumente moderne, atractive și accesibile de către copiii români din afara granițelor, prin intermediul cărora să fie asigurat accesul la cărți digitale în limba română”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP).

În acest context a fost lansat proiectul ”Cartea de acasă. Tableta cu cărți”. Acesta presupune achiziția și distribuția de tablete care vor fi utilizate pentru activitățile de învățare a limbii române de către copiii români din afara granițelor. Bunurile achiziționate vor fi distribuite prin donație, conform prevederilor legale, în baza solicitărilor primite.

Beneficiari eligibili: copiii români din afara granițelor (cu excepția Republicii Moldova) cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani, care frecventează o școală cu predare în limba română sau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească.

Înscrierea în program se face până în 20 noiembrie, la adresa secretariat@dprp.gov.ro.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.