Organizațiile parte din sectorul asociativ din România pot înscrie proiecte la Gala Societății Civile 2021 până în 20 mai.

Asociații, fundații, grupuri de inițiativă sau persoane fizice cu inițiativă civică sunt invitate să-și înscrie proiectele la ediția 19 a Galei Societății Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

La fel ca anul trecut, competiția este structurată în patru categorii și 16 secțiuni.

Categoria A: Educație, Învățământ, Cercetare, Artă și Cultură, Apărarea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic și Participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de Asistență socială, Protecția mediului, Dezvoltare economică și socială;
Categoria B: Proiecte și campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret;
Categoria C: Programe, Inițiative Cetățenești și Campanii de comunicare pe teme sociale;
Categoria D // Premii Speciale: Premiul Special Organizația NEW ENTRY și Premiul Special pentru INOVAȚIE.

În secțiunea ”Inițiative Cetățenești” vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul competiției de către grupuri de inițiativă (constituite informal) sau persoane fizice, iar în secțiunea Premiul Special Organizația NEW ENTRY vor fi încadrate automat toate proiectele înscrise în cadrul Galei Societății Civile de către organizațiile care au cel mult trei ani de la înființare (ianuarie 2018).

Singura secțiune din cadrul competiției în care pot fi înscrise campanii de către orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de inițiativă sau persoane fizice, este Campanii de comunicare pe teme sociale. Sunt acceptate înscrieri și din partea agențiilor de comunicare, companiilor sau instituțiilor publice.

Înscrierea în competiție se realizează exclusiv online, accesând site-ul Galei Societății Civile și urmând pașii din Ghidul de înscriere.

”Gala Societății Civile a premiat, în cele 18 ediții de până acum, peste 790 de inițiative care au adus schimbări pozitive majore în societate, proiecte generate de sectorul neguvernamental, care investesc în România și în viitorul său”, se arată pe site-ul evenimentului. La ediția din 2020, Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat inițiativei ”Fiecare Copil Contează”, un proiect al organizației Salvați Copiii România.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Inițiată în anul 2002, Gala Societății Civile are ca misiune recunoașterea tuturor inițiativelor luate pentru îmbunătățirea vieții într-o comunitate, promovarea și premierea spiritului civic și a responsabilității sociale în România.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Gala Societății Civile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.