Ministerul Apărării Naționale, prin intermediul Centrului Militar Județean Maramureș, a început procesul de recrutare și selecție a candidaților pentru încadrarea posturilor de rezerviști voluntari.

Recrutarea candidaților se face până în 10 iulie, la sediul Centrului Militar Județean Maramureș. Vârsta maximă pentru înscriere este 55 de ani la data depunerii dosarului (pentru maiștri militari și subofițeri rezerviști voluntari), respectiv 51 de ani la data semnării primului contract (pentru soldați/gradați rezerviști voluntari). Se cer cel puțin 10 clase pentru soldați/gradați rezerviști voluntari.

Selecția se face în două faze. Prima fază constă în probe psihologice și fizice, programate pentru perioada 20-24 iulie la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc. Faza a doua constă în examinarea medicală, care va avea loc între 27 iulie și 7 august la Spitalul Militar Cluj-Napoca. Repartizarea candidaților pe funcții va avea loc în perioada 3-6 august.

După parcurgerea procesului de selecție și repartizarea pe funcții, candidații vor semna un contract cu Ministerul Apărării Naționale în baza căruia vor beneficia de următoarele drepturi:
– drepturi salariale, acordate în condițiile legii, pentru perioada cât participă la instruire sau la misiuni;
– remunerație lunară, reprezentând 10% din solda de funcție corespunzătoare gradației și solda de grad;
– primă de fidelitate, acordată la semnarea fiecărui contract cu o durată de minim 3 ani;
– drepturi de echipare și hrană, pentru perioada cât participă la instruire sau la misiuni;
– decontarea cheltuielilor de transport, în afara garnizoanei de reședință, pe timpul chemării de către unitatea militară;
– condiții de instruire prevăzute de dispozițiile legale în vigoare, la chemarea la concentrare pentru îndeplinirea unor misiuni.

Documente necesare pentru înscriere:
a) act de identitate – original și copie;
b) certificat de naștere – original și copie;
c) certificat de căsătorie – original și copie, unde este cazul;
d) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim 6 luni înainte de data depunerii;
e) acte de studii și alte documente care atestă alte competențe dobândite – original și copie;
f) permisul de conducere – original și copie, dacă este cazul, pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
g) livretul militar – original și copie, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

Pentru mai multe detalii, sunați la 0262-211361; 0787-509029; 0262-211088, int. 125, sau prezentați-vă la Biroul Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș din Baia Mare (str. Turnului nr. 1).

Plt. adj. pr. Claudiu Lupu

Sursă informații și foto: Facebook / Centrul Militar Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.