”Dacă ai peste 14 ani și ești dornic să afli cum te poți implica în comunitate, te așteptăm mâine să te alături echipei noastre în cadrul proiectului «O tură de CULTură»”, lansa la început de octombrie Ioana Hochia de la Asociația Mansio invitația.

15 tineri harnici și curajoși au răspuns în 2 octombrie și au început să pună țara la cale în cadrul primului atelier al proiectului ”O tură de CULTură”. ”De data aceasta, sus… la înălțime, pe vârful Igniș, la 1307 m. În drumul nostru am avut timp să socializăm și să aflăm ce putem face pentru comunitate”, menționa la acea oră Ioana Hochia.

”Vânătoare de comori în comunitate” a fost tema celui de-al doilea atelier, care a fost programat pentru 16 octombrie. ”16 tineri minunați au aflat multe informații de la bătrânii noștri. Iară eu am constatat că nu m-am maturizat deloc! M-am bucurat de bucuria lor, de locurile pe unde am umblat când eram mică, de peisajele care-ți tăiau respirația. Preotul ne-a povestit istoria bisericii, bătrânii despre cum era viața mai demult în Firiza și ne-au împărtășit din rețetele lor simple”, spune Ioana Hochia.

Pentru 17 octombrie a fost planificat al treilea atelier din cadrul proiectului ”O tură de CULTură”. De data aceasta a fost vorba despre ”Case tradiționale, structură și design”. Obiectivul atelierului a fost realizarea unor machete ale caselor tradiționale din Firiza descoperite cu o zi înainte cu prilejul vânătorii de comori. ”După ce au învățat despre structura caselor vechi din lemn, tinerii participanți au avut la dispoziție 30 de minute ca să își găsească resursele necesare, apoi în echipe au realizat machetele. Câteva ore mai târziu, cinci astfel de machete au fost construite de tinerii creativi”, precizează reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș.

”O tură de CULTură” este un proiect care aduce în același loc tinerii din comunitatea Firiza și nu numai, tineri dornici să scoată la suprafață tot ce e mai bun din această comunitate. Este  realizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș împreună cu Asociația Mansio.

Sursă informații și foto: Ioana Hochia, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Băimăreanca Ioana Hochia este unul dintre cei 50 de ”Creatori de Educație” – generația 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.