Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a lansat concursul național „10 Biblioteci de nota 10”. ”Proiectul a urmărit să sprijine bibliotecile din școlile și liceele din toată țara, care întâmpină cu o lipsă acută de carte nouă sau se află într-o situație critică”, se arată în comunicatul fundației.

Astfel, 10 biblioteci școlare din România vor primi un nou fond de carte, dar și mobilier modern, destinat creării unor spații de lectură confortabile și inspiraționale. Pe lista celor 10 câștigători ai concursului „10 Biblioteci de nota 10”, aleși pentru angajamentul lor față de promovarea culturii și a lecturii în comunitățile lor, figurează și Școala Gimnazială „Ben Corlaciu” din Groșii Țibleșului (Maramureș).

Potrivit sursei citate, dacă în 1989 existau 20.773 de biblioteci, la sfârșitul anului 2012 numărul acestora a scăzut la jumătate (10.386), iar anul trecut numărul a ajuns la 8.372.
Concursul „10 Biblioteci de nota 10” a fost susținut de partenerii „Fischer English Hub”, „Idea Papel”, Editura „Creator” și Editura „For You” , dar și de persoane fizice care au donat pe parcursul campaniei cărți pentru elevii claselor I-XII.

Sursă informații: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Care a fost cea mai comandată carte de maramureșeni în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.