Pentru anul 2021 a fost alocat un plafon al garanțiilor de 1,5 miliarde lei pentru ”Noua Casă”, anunță Ministerul Finanțelor.

Totodată, începând din acest an, ”beneficiarii au obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață comunicată de finanțatori prin solicitarea de garantare”, precizează Ministerul Finanțelor. Această prevedere se aplică tuturor creditelor garantate în cadrul programului pentru polițele de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului ”Noua Casă”.

”Noua Casă” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care facilitează achiziția unui imobil cu destinația de locuință, prin intermediul contractării de credite garantate de stat. În cadrul acestui program, ”au fost acordate 305.436 de garanții și promisiuni de garantare în valoare totală de 27,82 miliarde lei, de la lansarea programului în anul 2009 și până la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020”, informează sursa citată.

Counicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Ministerul Finanțelor. Sursă foto: Shaun Finn de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.