Românii pot subscrie, începând de luni, 10 august, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la unu, doi, trei şi cinci ani – se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Perioada de subscriere se va încheia pe data de 31 august. Rata dobânzii este de 3,5% – un an, 4% – doi ani, 4,25% – trei ani, 4,75% – cinci ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei Statului, în perioada 10-31 august, de la unităţile Poştei Române, în perioada 10-28 august în mediul urban şi în perioada 10-27 august în mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Sursa: Ministerul Finanțelor Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.