Prin Ordinul nr. 32 din data de 6 februarie 2023 al președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deținută anterior.

”Acreditarea este un proces complex, care presupune eforturi suplimentare considerabile din partea echipei pentru a menține siguranța pacientului la cel mai înalt nivel. Sunt procese pe care pacientul nu le vede, dar se văd din cei peste 1000 de indicatori de calitate monitorizați zilnic. Procedura de evaluare a urmărit îmbunătățirea calității serviciilor din cadrul spitalului, vizând existența unui demers sistematic din partea conducerii spitalului prin care să fie reduse disfunctionalitățile de natură medicală sau nemedicală”, precizează manager, George Alexandru Oros.

Acreditarea este valabilă pentru o perioadă de cinci ani și reprezintă un proces prin care trebuie să treacă toate spitalele publice pentru a intra în relații contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

Sursă informații: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Foto arhivă (c) eZiarultău.

CITEȘTE ȘI:
Premieră la Spitalul Județean de Urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.