O delegație a Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare a participat în Brno (Cehia), la întâlnirea finală a proiectului privind poluarea luminoasă. Tot în această perioadă s-a desfășurat Festivalul Full Dome Brno, unde a fost lansat și spectacolul digital ”Dark Side of Light”.

”Chiar dacă nu a câștigat vreun premiu de la prima participare într-o competiție, valoarea discursului, tematica și formula captivantă de prezentare a făcut ca spectacolul «Dark Side of Light» să ocupe locul 5 (din 42 de show-uri înscrise în festival) în preferințele publicului”, menționează reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare.

”Dark Side of Light” a rezultat în urma proiectului cofinanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, proiect în care Planetariul Baia Mare a fost partener alături de câteva dintre cele mai importante planetarii din Europa: Planetariul și Observatorul Astronomic Brno (Cehia), Planetariul Budapesta (Ungaria), Planetariul și Observatorul Astronomic din Hurbanovo (Slovacia), Asociația Planetariilor din Austria, Planetariul Venus din Zielona Gora (Polonia) și Planetariul Hamburg (Germania).

”În perioada următoare (până la finalul anului 2023) vom face diligențele necesare pentru realizarea variantei de sunet în limba română și vom organiza premiera în România a acestui spectacol de planetariu”, anunță sursa citată.

Sursă informații și foto: Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Înscrieri la Tabăra de vară Astronomicus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.