Atelierul de gastronomie de ieri de la Muzeul Satului din Baia Mare a început cu o mică încălzire. Copiii s-au pregătit serios pentru a frământa aluatul pregătit de Firicel și tanti Marița. Astfel, cuptiorul din sat a găzduit o sumedenie de „pupeze” frumos aranjate de micuții „brutari”. Aranjate pe pat de varză.
Mirosul îmbietor de cocuți proaspăt copți a ajuns si la turiștii curioși și pofticioși care au venit să vadă ce se întâmplă și i-au lăudat pe copii pentru sârguință. A fost o zi plină de surprize și provocări pe care copiii le-au trecut cu brio, finalizând și o tură de Treasure Hunt care vă așteaptă în fiecare zi și pe voi, cei care doriți să descoperiți „secretele” comorilor din muzeu. „Pupezele” aburinde i-au îmbiat și pe părinții copiilor care au plecat bucuroși cu ele acasă.
Sursă informații și foto: Muzeul Satului
CITEȘTE ȘI: Detectivi de nesteMATE în Baia Sprie