La Asociația Esperando din Baia Mare se practică de ani buni meloterapia. Se adresează tuturor categoriilor de vârstă, atât pentru dezvoltarea personală, cât şi pentru deschiderea unui nou canal de comunicare în cazul persoanelor cu tulburări neurologice.

Meloterapia poate trata tulburările mentale sau afective, ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, la depăşirea unor blocaje, ne scapă de pesimism şi depresie, ne ajută să avem un somn mai bun şi să devenim mai creativi. În plus, stimulează eliberarea de endorfine (așa-numiții hormoni ai fericirii).

Beneficiile ei asupra sănătăţii mintale sunt demonstrate. Această formă de terapie facilitează exprimarea emoţiilor în cazul tuturor oamenilor, în special în cazul persoanelor cu deficiențe.

”Muzica ne scapă, în primul rând, de stres. După o zi tensionată, câteva minute de muzică fac minuni. La fel şi după perioadele mai dificile, când această formă de terapie ne poate face mai optimişti. Muzica clasică s-a dovedit a fi cea mai eficientă. Buna dispoziţie se dobândeşte cu orice înşiruire de sunete armonioase. Important e să ne alegem genul care ne place sau să încercăm să-l descoperim, la nevoie, cu ajutorul psihologului. Este recomandat ca terapia prin muzică să fie făcută de către un specialist cu studii în această direcţie. Cu muzica scăpăm parcă de probleme şi deschidem calea spre fericire. Că afirmaţia nu e doar un mit, au confirmat chiar specialiştii în domeniu. S-a demonstrat faptul că oboseala şi durerea pot fi înlăturate cu ajutorul muzicii”, arată reprezentanții Asociației Esperando.

Sursa: Asociația Esperando / Elena Pușcaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.