Materiale informative dedicate contribuabililor persoane fizice care au obligația să declare şi să plătească impozitele şi contribuțiile sociale datorate pentru anul 2020 au fost publicate, anunță Ministerul Finanțelor.

”Rolul materialelor publicate este de a încuraja și asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate și să plătească impozitele şi contribuțiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente”, se arată în comunicatul Ministerului Finanțelor.

Seria de materiale nou apărute cuprinde informații generale actualizate despre Declarația unică, clarificând o serie de aspecte legate de persoanele care au obligația să o depună, cum poate fi depusă, de unde se pot procura fişierele și formularele care trebuie completate, precum și modalitățile de plată a sumelor datorate.

Materialele se găsesc pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte materiale informative.

În aceeași secțiune a site-ului ANAF a fost publicată broșura privind facilitățile fiscale aferente cheltuielilor cu educația timpurie, învățământul profesional și tehnic și învățământul dual. Materialul prezintă cele mai recente modificări legislative în domeniile mai sus menționate, fiind util atât contribuabililor persoane fizice, cât şi juridice.

Totodată, contribuabilii pot găsi pe site-ul ANAF și un ghid actualizat pentru cei care obțin venituri din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal.

Ministerul Finanțelor anunță că va continua să extindă numărul materialelor informative dedicate persoanelor fizice și juridice pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor.

Sursă informații: Ministerul Finanțelor. Imagine de Daniel Friesenecker de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.