Guvernul a aprobat două acte normative prin care a prelungit până la 30 iunie 2021 acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților (Kurzarbeit), a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști.

”Astfel, se va prelungi până la 30 iunie 2021 acordarea șomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei Covid-19. De asemenea, măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (OUG 132/2020) se prelungește până la aceeași dată”, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări, după cum urmează:
– cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
– angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
– interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.

Sursă informații: Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.