Ne aflăm în plin sezon estival şi se apropie minivacanţa de Sfânta Maria, prilej pentru mulţi cetăţeni români de a călători în afara graniţelor ţării. Sens în care, având la bază experienţa de acum două săptămâni, când prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au trecut aproximativ un milion de persoane, Poliția de Frontieră se așteaptă şi de această dată la o creştere semnificativă a valorilor de trafic, în special la granița cu Ungaria şi Bulgaria.

Pentru fluidizarea traficului rutier, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea actelor de călătorie. În această perioadă, la nivel naţional, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la graniță.

Va fi folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, iar în limita configuraţiei acestora se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz.

La frontierele interne, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare și bulgare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autorităţile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului.

Pentru a vă informa cu privire la situaţia din punctele vamale, consultaţi aplicaţia TraficOnline, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră.

Sursă informații și foto: Poliția de Frontieră

CITEȘTE ȘI: Polițiști maramureșeni și din Szolnok în misiuni comune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.