E perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, iar în aceste zile se așteaptă o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Ungaria, ca urmare a faptului că mulţi cetăţeni români aflaţi în state ale Uniunii Europene revin în ţară de sărbători.

La nivelul ITPF Sighetu Marmației au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la graniță, iar polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Dacă situaţia o impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

În vederea fluidizării traficului, reprezentanţii Poliției de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Astfel, în această săptămână, inspectorul general al PFR a avut o întâlnire cu şeful Poliţiei Naţionale din Ungaria în cadrul căreia s-au purtat discuţii cu privire la desfăşurarea traficului prin punctele de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa româno-ungară şi asigurarea forţelor necesare pentru derularea cu operativitate a activităţilor de control, inclusiv în contextul Sărbătorilor Pascale.

Un alt aspect de interes pentru acest sfârșit de săptămână, când se sărbătoreşte Paștele catolic, este reprezentat de faptul că pe teritoriul Ungariei circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că circulaţia acestui tip de vehicule este restricţionată după următorul program:

  • 7 aprilie, intervalul orar 7 – 23
  • 9 aprilie, între orele 7 – 23
  • 10 aprilie, între orele 7 – 23

În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină.

Cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze granița în această perioadă li se recomandă să folosească toate punctele de frontieră deschise și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră, www.politiadefrontiera.ro.

Sursă informații și foto: ITPF Sighetu Marmației

CITEȘTE ȘI: Indemnizațiile de șomaj se vor plăti mai devreme

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.