Pentru creșterea gradului de cunoaștere a elementului de patrimoniu cultural aflat pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO, în 1 martie are loc online o masă rotundă.

”Mărțișorul – reper identitar și element de patrimoniu cultural imaterial” este tema dezbaterii online organizate de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere, domeniul Studii Culturale, și Universitatea Pedagogică de Stat ”Ion Creangă” din Chișinău – Facultatea de Arte și Design.

Scopul evenimentului este creșterea gradului de cunoaștere a elementului de patrimoniu cultural aflat pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO prin identificarea funcțiilor socială, identitară, apotropaică, economică, estetică, de patrimonizalizare; prin analiza simbolurilor și evidențierea formelor de re-valorizare a tradiției.

Practici culturale asociate zilei de 1 Martie, prezentarea materialelor și tehnicilor de lucru utilizate în realizarea mărțișoarelor tradiționale în Maramureș, evoluția mărțișorului de la amuletă magică la valorizări contemporane, expoziție de mărțișoare sunt doar câteva dintre punctele propuse în cadrul evenimentului ”Mărțișorul – reper identitar și element de patrimoniu cultural imaterial”.

Coordonatori sunt conf. univ. dr. Delia Suiogan, asist. univ. dr. Natalia Lazăr, asist. univ. drd. Florin-Vasile Pop și lect. univ. dr. Ludmila Moisei.

Dezbaterea are loc pe platforma ZOOM, de la ora 15.00.

Sursă informații și foto: Facebook / Etnologie – Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.