La nivelul județului Maramureș s-a format o coaliție pentru Ucraina, un parteneriat între autoritățile publice și ONG-uri, societatea civilă și mediul de afaceri.

Acțiunile realizate astăzi, 28 februarie, la nivelul județului Maramureș, în baza parteneriatului dintre autoritățile publice și ONG-uri, societatea civilă și mediul de afaceri:

✅ în acest moment sunt disponibile aproximativ 7.000 locuri de cazare la nivelul județului Maramureș, la hoteluri, pensiuni, persoane private, precum și în alte tipuri de spații.
✅ Consiliul Județean Maramureș împreună cu instituțiile din subordine au identificat un potențial logistic care să asigure transportul refugiaților: 12 microbuze cu o capacitate între 8-16 persoane, 13 autoturisme și autoutilitare și un autocar de capacitate extinsă.
✅ 28 de mașini cu ajutoare au fost primite de la Asociația CERT Transilvania Cluj. După ce au fost recepționate, 14 mașini de transport marfă au fost transportate la un depozit din Halmeu, pus la dispoziție de Consiliul Județean Satu Mare, pentru a fi mai facilă transportarea lor către zonele de conflict. Celelalte 14 au fost transportate la Sighetu Marmației, de unde au ajuns în Solotvino.
✅ 4 transporturi cu ajutoare s-au trimis azi spre graniță din centrul de colectare de la Casa Armatei din Baia Mare. Dintre acestea, o mașină cu îmbrăcăminte a mers la depozitul din Halmeu. Alte 3 mașini cu medicamente, pături, produse de igienă, produse alimentare neperisabile au fost trimise la punctul de colectare din Sighetu Marmației pentru a fi distribuite refugiaților.

Sursă: Facebook / Maramureșul alături de #Ucraina

ȘI TU POȚI AJUTA:
Maramureșul sprijină Ucraina | Donații pentru refugiații și militarii ucraineni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.