Opt echipe robocampioane și patru roboșcoli de top are județul Maramureș în urma ediției 2020 a concursului de robotică Nextlab.tech.

Nextlab.tech este cel mai mare concurs de robotică din România destinat elevilor din clasele II-IX. Aceștia  învață să programeze roboței bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE şi C. Competiția are două faze şi trei secţiuni. În prima fază toţi elevii beneficiază gratuit de un curs de robotică susținut de profesori universitari din domeniul informaticii prin webinarii. Prima fază e bazată pe roboței virtuali și e 100% online. Faza a doua presupune construirea unor roboţei fizici.

Cinci echipe de la Liceul Tehnologic Ruscova și câte una de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand” Sighetu Marmației și Colegiul Tehnic ”George Barițiu” Baia Mare s-au plasat între primele 250 din țară. Adică pe lista robocampionilor. Implicit, cele patru instituții de învățământ pe care le-au reprezentat au intrat pe lista celor 127 de roboșcoli din România.

Concursul este  înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educației și Cercetării. Sponsorul principal naţional Banca Comercială Română oferă gratuit 500 de kit-uri de roboţi şi finanţează 200 de sesiuni de roboajutor. Nextlab.tech s-a desfășurat în cadrul Romania Tech Nation.

Detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Nextlab.tech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.