Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, a dat azi startul campaniei umanitare “Maltezi pentru Educație”.

”Vrem să oferim copiilor din județul nostru șanse egale la educație, așa cum se arată în Constituția României”, spun cei de la Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, referindu-se la elevii care nu au nicio perspectivă de a-și continua studiile, pentru că nu au echipamentul necesar continuării școlii în format online.

”În prima etapă a proiectului, ne propunem să strângem 150 de calculatoare, tablete sau laptopuri. Acestea vor ajunge în toate satele, comunele și orașele din județ. Am pornit deja munca de cercetare, alături de voluntarii noștri, astfel că am identificat deja zeci de elevi care au nevoie urgentă de aceste echipamente”, vin detaliile din partea organizatorilor campaniei.

Așadar, dacă ai o tabletă, un laptop sau un calculator în stare bună de funcționare, dar pe care nu le mai folosești sau de care te poți lipsi, atunci dă un semn celor de la Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare, și vin ei să le ridice. Le vor pune la punct (dacă e cazul) și apoi le vor livra copiilor care au nevoie urgentă de echipamentele IT.

”Nu vom face stoc, ci vom distribui donațiile voastre pe măsură ce ele ajung la noi. Și pentru că avem și foarte mulți profesori care nu au deloc un calculator pentru a lua legătura cu elevii lor, ne gândim la extinderea proiectului astfel încât să-i includă și pe dascăli”, menționează cei de la Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare.

Orice persoană fizică sau juridică poate contribui. Zeci de echipamente electronice sunt casate anual în companiile din România. Acestea pot ajunge, în schimb, pe masa de lucru a elevilor din Maramureș. Poate fi donat orice laptop, tabletă sau calculator funcțional: ”cu o vechime de cel mult 10 ani poate fi prea vechi pentru tine, dar este ideal pentru un elev”, spun organizatorii campaniei.

💻 Află aici mai multe detalii despre campania „Maltezi pentru Educație” și despre voluntarii maltezi din Baia Mare.

Sursă informații și foto: Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.