Luni, 20 martie, începe simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a. Prima este proba de limba și literatura română. În 21 martie va avea loc proba scrisă la matematică. Pentru 22 martie este programată proba de limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Probele încep la ora 9:00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Obiectivele simulării, conform Ministerului Educației, sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se va face în 29 martie. ”Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară”, precizează Ministerul Educației.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Oaspeți din patru țări în vizită la elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 Borșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.