Luni, 27 martie, încep probele din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, anul școlar 2022-2023. Prima este proba la Limba și literatura română. În 28 martie este programată proba obligatorie a profilului, pentru ca în 29 martie să se deruleze proba la alegere a profilului. În 30 martie are loc proba la limba și literatura maternă.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Probele încep la ora 9.00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, începând din momentul în care s-a finalizat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele vor fi comunicate în 6 aprilie. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ. Nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

Obiectivele simulării, conform Ministerului Educației, sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

Sursă informații: Ministerul Educației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Băimăreni calificați la etapa finală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.