Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 11.510 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (671); lucrător comercial (632); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (553); șofer autocamion/mașină de mare tonaj (369).

Din cele 11.510 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 880 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 3.254 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 3.299 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 4.077 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național este actualizată, în timp real, pe site-ul ANOFM și poate fi accesată în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Sursă informații: Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.