Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 15.453 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.124); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (749); lucrător comercial (602); șofer autocamion/mașină de mare tonaj (381); operator confecționer industrial îmbrăcăminte (342); agent de securitate (324); muncitor necalificat în industria confecțiilor (304).

Din cele 15.453 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.297 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 4.103 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 4.446 pentru persoanele cu studii profesionale, restul de 5.607 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național este actualizată în timp real pe site-ul ANOFM și poate fi accesată în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Sursă informații: Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.