Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, sunt disponibile 14.528 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.103); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (669); lucrător comercial (596); șofer autocamion/mașină de mare tonaj (369); agent de securitate (326); operator confecționer industrial îmbrăcăminte (315).

Din cele 14.528 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.197 sunt destinate persoanelor cu studii superioare, 3.874 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 4.180 pentru persoanele cu studii profesionale, iar restul de 5.277 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național este actualizată, în timp real, pe siteul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă și poate fi accesată în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

Sursă informații: Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.