Liga Studenților ”Pintea Viteazul” își dorește să deschidă noi orizonturi prin informarea elevilor din Maramureș, dar și a celor din județele vecine, cu privire la oferta educațională propusă de Centrul Universitar Nord din Baia Mare și, totodată, prin oportunitățile pe care le au tinerii în Baia Mare.

Proiectul ”Nord Universitar” are ca scop ”informarea corectă a elevilor de liceu cu privire la oportunitățile de dezvoltare și contextele de învățare, care vor fi împărtășite prin experiențele trăite într-un mediu academic bine dezvoltat și dedicat studenților”, informează Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV).

Totul a pornit de la faptul că mulți elevi din anii terminali nu știu ce drum să urmeze după terminarea liceului. ”Lipsa de informații și lipsa consultării elevilor din licee ne-au determinat să implementăm acest proiect, care, pentru al doilea an consecutiv, se desfășoară în online”, precizează sursa citată.

”Sunt onorat să iau parte la o nouă ediție a acestui proiect datorită căruia știu că multor tineri li s-a schimbat viitorul. (…) Din punctul meu de vedere, acest proiect nu are în vedere doar faptul ca elevii să aleagă și să studieze la una din facultățile din Centrul Universitar Nord din Baia Mare, ci și faptul ca ei să fie consultați și informați corect cu privire la oportunitățile lor”, a declarat Andrei Buda, secretar general Liga Studenților ”Pintea Viteazul”.

”Nord Universitar” este un proiect anual derulat de Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, prin care membrii acesteia vizitează liceenii din Maramureș și din județele vecine pentru a le prezenta oferta educațională a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Mai multe despre ”Nord Universitar” găsiți aici.

Sursă informații și foto: Liga Studenților ”Pintea Viteazul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.