18 licee din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului ”Susțin educația financiară în comunitatea mea” – beneficiază de sprijin financiar pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță. Pe lista celor 18 figurează și Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației.

”25.886 de elevi și profesori din 81 localități au participat în acest an la proiectul «Susțin educația financiară în comunitatea mea», organizat de Junior Achievement (JA) România și Raiffeisen Bank cu scopul de a oferi liceelor soluții pentru educația online: cursuri de educație financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la platforma de e-learning JA Inspire™ și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță”, informează Junior Achievement România.

În cadrul proiectului, participanții au petrecut 61.325 de ore parcurgând resursele digitale interactive ABCdar bancar – conținuturi video, simulări ale proceselor de economisire, quiz-uri și teme de documentare despre elaborarea și gestionarea bugetului personal și utilizarea serviciilor financiare. ”Astfel, peste 9.000 dintre elevii participanți spun că prin ABCdar bancar au beneficiat de prima experiență de educație financiară”, precizează sursa citată.

Conform Junior Achievement România, ”18 licee din 16 localități – cu cea mai activă participare în cadrul proiectului – beneficiază de sprijin financiar în valoare totală de 36.500 de lei pentru dotări cu echipamentele tehnice necesare educației în școală sau la distanță”. Pe lista celor 18 figurează și Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmației.

Experiențele de educație financiară ABCdar bancar au fost completate de o serie de webinare desfășurate în perioada martie – iunie, la care au participat 27 de voluntari Raiffeisen Bank și 5.540 de elevi și profesori.

Proiectul ”Susțin educația financiară în comunitatea mea” este, în acest an, la a patra ediție. Până acum, peste 80.500 de elevi liceeni au parcurs modulul ABCdar bancar în format digital interactiv, iar 29 de licee teoretice și tehnologice au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și alte dotări.

Detalii suplimentare sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Junior Achievement România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.