Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini anunță demararea proiectului Erasmus +, “Engagement des jeunes pour agir en citoyens éco-responsables en milieu rural en Roumanie comme en France”.

Proiectul, câștigat în aprilie 2020, are finanțare europeană de aproximativ 25.000 de euro și este realizat în colaborare cu Asociația Partages, reprezentată de către prof. Maite Guillot, de la EPL- Agro Technopole P de Vilmorin din localitatea Bar le Duc (Franța). Liceul din Seini are statut de partener în cadrul proiectului.

Activitățile se derulează pe o perioadă de 12 luni și reprezintă un schimb de experiență în domeniile agriculturii ecologice, culturii și istoriei. În perioada aprilie-mai 2021, un grup de 28 de elevi și profesori din Franța și România vor efectua două vizite de lucru: una în Seini și alta în Bar le Duc. ”Scopul proiectului este acela de a promova comunicarea europeană, de a conștientiza tinerii despre importanța agriculturii ecologice și adoptarea unui stil de viață sănătos”, menționează reprezentanții Liceului Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde”.

Pe lângă experiența acumulată, la finalul proiectului elevii vor primi o diplomă europeană YOUTHPASS, care certifică opt competențe dobândite pe parcursul activităților derulate în comun cu partenerii francezi.

”Ne dorim ca elevii liceului nostru să adauge portofoliului personal încă o activitate de succes pentru viitoarea lor carieră în domeniul agriculturii moderne și să pășească încrezători spre viitor ca cetățeni europeni”, spun cei de la liceul din Seini.

Bazele proiectului s-au pus încă de acum trei ani, în urma vizitei realizată la liceul din Seini a unui grup de elevi din Franța.

Sursă informații și foto: Facebook / Liceul Tehnologic Agricol ”Alexiu Berinde” Seini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.