Jandarmii maramureşeni, în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş, continuă seria activităţilor informativ-preventive desfăşurate în unităţile şcolare. Ieri a fost rândul elevilor de la Colegiul Naţional ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare să le primească vizita.

La întâlnirea cu elevii jandarmii au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei și au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.

Reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Maramureş a completat informaţiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanţe interzise. Scopul acestor activităţi este acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenţei.

Sursă informații și foto: Jandarmeria Maramureș

CITEȘTE ȘI: Școala altfel – de la întâlniri cu foști piloți la lecții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.