Liceul Teoretic ”Bogdan-Vodă” din Vișeu de Sus derulează un proiect de mobilitate profesională pentru elevi ERASMUS+, proiect finanțat de către Uniunea Europeană. În cadrul acestuia, elevii din clasele de matematică -informatică participă în Germania la cursuri de Tehnologia Informației și Comunicației, modulul ”Sisteme de gestiune a bazelor de date”, având drept componentă aplicată utilizarea aplicației Microsoft Acces/MA.

Partenerul extern al liceului din Vișeu de Sus este BBZ Mitte din Fulda (Germania). O instituție de învățământ care asigură de peste 40 de ani pregătire profesională de specialitate în domeniile IT, mecatronică, robotică, digitalizarea industriei auto, științe economice, management și sănătate.

Primul grup de liceeni din Vișeu de Sus, format din elevii clasei a XII-a A, specializarea matematică – informatică, au vizitat BBZ Mitte la începutul lunii februarie. Un al doilea grup de elevi de la Liceul Teoretic ”Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus, alături de profesorii Cosmin Alb și Horst Zavaczki, au poposit recent la BBZ Mitte. Este vorba, de această dată, despre elevii clasei a XI-a A, specializarea matematică-informatică.

În programul maramureșenilor au figurat lecții despre bazele de date în Microsoft Acces, precum și o vizită la grădina zoologică. Vișeuanii au creat animații în Adobe Character Animator, diversificându-și astfel competențele digitale, și au vizitat Wasserkuppe – o zonă turistică de o frumusețe aparte. Elevii de la ”Bogdan-Vodă” au aflat, de asemenea, informații despre sistemul dual de educație din Germania. Pe agendă a figurat și o vizită în Frankfurt.

”Elevii clasei a XI-a A au făcut cunoștință cu elementele de robotică utilizate în învățare. Roboții cu braț multifuncțional, care se conectează la un PC prin intermediul unei aplicații, pot fi programați să îndeplinească mai multe obiective”, menționează prof. Monica Maria Grad. A urmat o vizită la firma FFT, ”un furnizor important de sisteme de producție inovatoare, fiind un lider mondial în furnizarea lor. Firma deține, în plus, numeroase arii specializate în inginerie, automatizare, robotică, diverse tehnologii de producție și transport”, menționează sursa citată.

Elevii obțin la sfârșitul perioadei de practică un certificat de participare la proiect, precum și un certificat de mobilitate Europass. 

Sursă informații și foto: prof. Monica Maria Grad

CITEȘTE ȘI:
Oaspeți din Slovenia și Serbia, în vizită la Liceul Auto Baia Sprie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.